Engelen van de Dierenriem66 Engel Manakel: De ultieme koestering

Geschreven door Michy   

 

In liefde ben ik met je, in de liefdevolle inspiratie van het moment, in de geborgenheid en koestering die diep vanbinnen in jou haar oorsprong kent. Zo dikwijls verlangt de mens om graag gezien te worden door eenieder om hem heen, om bevestiging dat er van je gehouden wordt, dat je goed bent zoals je bent. Doch daar de mens steeds blijft streven naar transformatie en 't leven voor eenieder zijn lessenpakket heeft, is 't nu eenmaal niet slechts rozengeur en maneschijn want elk mens leeft temidden de wetten der polariteit. Daarom ook kan men niet steeds naar een ander kijken om diens goeddunken te verkrijgen, 't is fijn wanneer dat wel gebeurt maar men mag er niet afhankelijk van zijn.

 

Nochtans is dit wat de meeste mensen sinds hun kindertijd doen, ze verlangen naar de affectie, de knuffels en genegenheid. Eerst wordt dit gevonden bij de ouders, op latere leeftijd gaat men hiervoor op zoek bij een partner. Er komen tijden wanneer 't kind opgroeit dat de affectie, de knuffels en genegenheid nergens meer te vinden is. De ouders hebben weliswaar hun eigen stress en zijn zelf ook op zoek naar genegenheid. Wanneer deze zoek blijkt te zijn begint er iets te knagen diep vanbinnen, men voelt zich tekortgedaan en blijft overal zoeken naar kostbare momenten van vervulling. Zo groeit het kind op in een staat van afhankelijkheid, afhankelijk van liefdevolle genegenheid. Zo groeit het tot jonge volwassenheid, steeds hunkerend naar meer liefde en begrip.

 

Dan wordt men verliefd en opent 't hart zich even, men gaat door de mooiste tijden ooit... Aan affectie, knuffels en genegenheid geen gebrek tot 't alledaagse leven na een tijdje weer vastloopt op t verlangen hiernaar. Toch blijft de mens steeds zoeken naar dit punt van geborgenheid, 't gevoel om geliefd te zijn voor wie men is zonder enig gevoel van minderwaardigheid. Laat het je niet vreemd in de oren klinken wanneer ik je zeg dat de enige die jou deze geborgenheid kan schenken niemand minder is dan jezelf. Neem eens tijd om jezelf gezellig te koesteren met een zacht dekentje om je heen, laat je pijnen en je verdiet gerust naar boven komen en kijk er zonder oordeel naar. Voel mijn vleugels om je heen, weet dat ik hier bij je ben, zachtjes neem ik de pijn van je schouders terwijl jij in liefde luistert naar jezelf. Zo koester jij als volwassene het inner kind in je, zo heel jij zelf wat al die jaren om heling vroeg. Zo verdrijf je de pijn waardoor je toegang krijgt tot je innerlijke bron en alle zegeningen die hieruit hun oorsprong kennen zullen. Roep me aan voor die ultieme koestering, vol liefde inspireer ik je, Manakel is wie ik ben.

 

 

Affirmaties

 

* Vandaag neem ik tijd voor mezelf in liefdevolle koestering

* Ik maak het me zo gezellig als ik maar kan

* Zonder vooroordeel luister ik naar mijn pijn en verdriet

* Wanneer ik zonder oordeel ben komt troost vanzelf

 

Gebed

 

Ik dank je

lieve Manakel

dat jij me

't geschenk

der ultieme

koestering brengt

 

jij slaat je

vleugels

beschermend

om me heen

en weeft een

wolk van liefde

rondom me

 

in deze zachte

sfeer geef ik

aandacht aan

het verdrietige

kind in me

 

ik schenk hier

al mijn

aandacht aan

en luister

naar 't verhaal

 

dankzij de

beschermende

vleugels voel

ik troost en

mededogen

 

ik kijk niet neer

op pijn en smart

doch geef het

een kans om

zich te uiten

 

wanneer ik mezelf

gekoesterd heb

vult de hele

ruimte zich

met troost

 

een troost die

heling biedt

waardoor alles

zichtbaar mooier

wordt.

 

 

Beschermengel Manakel is de tweede Engel van het Engelenkoor der Engelen onder leiding van Aartsengel Gabriel en werkt met de krachten van de Maan en Saturnus. Manakel regeert zodiakaal over ons bestaan van 15 tot en met 19 februari. Uiteraard kan hij ook op andere momenten opgeroepen worden. Van nature is zijn invloed tijdens deze periode extra sterk.

Ervaringen met Engel Manakel

 

Deze lieve engel leert ons over de kracht der liefde die steeds in 't eigen hart haar oorsprong vindt. Zo dikwijls wordt er van anderen verwacht dat ze onze wonden helen, maar hebben we er ooit al aan gedacht dat we hier zelf ook de kracht toe bezitten? Heb je 't even moeilijk, probeer dit dan gerust eens uit: zorg dat alles thuis gezellig is, dat brengt de trilling waarin je je bevindt omhoog. Als je er een fijn ritueel van wil maken kan je eerst een lekker geurend badje nemen. Leg je dan gezellig met een zacht dekentje en een smoothie of ander lekker drankje in bed of op de sofa en voel de beschermende engelenvleugels om je heen. Kijk eens rond in dankbaarheid voor datgene wat je omringt, ook al voel je je misschien niet zo fijn. Neem dan een comfortabele knuffelhouding aan, een houding waarin je je geborgen voelt. Nog steeds zijn de koesterende engelenvleugels om je heen.... Geniet ervan! Na een tijdje zullen er gedachten naar boven beginnen komen, gedachten die al langere tijd om aandacht vragen. Luister ernaar in onbevooroordeeldheid, wetende dat je veilig en geborgen bent met de engelenvleugels om je heen. De pijnen die naar boven komen zijn net die pijnen die je innerlijke kind gevangen houden, het innerlijke kind dat zo graag die knuffel zou krijgen die jij nu kan geven. Laat alle emoties gewoon naar boven komen, luister ernaar vanuit je tweede chakra die net onder je navel ligt en onderbreek jezelf niet, maar blijf affirmeren dat alles goed komt. Deze oefening schenkt je toegang tot je innerlijke bron van onvoorwaardelijke liefde, waardoor je een heel fijn gevoel zal krijgen. Je engel luistert in alle liefde met je mee en zal je nadien ook helpen om de beste oplossingen in je leven te brengen. Daar deze innerlijke bron ook je innerlijke schatkist is, zal je merken dat je na je gedachten en emoties te hebben laten vloeien een licht gevoel krijgt en misschien ook mooie inspiraties ontvangt. Je bent het waard om jezelf deze aandacht te gunnen, je kan hiervoor engel Manakel bij je vragen of eender welke engel waar jij je gemakkelijk bij voelt. Daar Manakel planetair reist van de Maan tot Saturnus zien we dat hij kan helpen met emoties (Maan) die stammen uit ons verleden (Saturnus), teruggaande tot onze kindertijd of zelfs daarvoor. Hij is dus een prachtige engel om je heerlijk door te laten koesteren, maar zoals ik zei... Elke engel waar jij je goed bij voelt is hiervoor geschikt. In liefde, Michy

 

 

Voor de liefhebber astrologie:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fysieke invloed: 15 tot en met 19 februari

Emotionele invloed: 2 januari ~ 14 maart ~ 26 mei ~ 10 augustus ~ 23 oktober

Intellectuele invloed: dagelijks van 21u40 tot en met 21u59

Sephiroth op Levensboom: Van Yesod naar Binah

Planetaire invloeden: Maan ~ Saturnus

Graden op zodiak: 25°00' Waterman ~ 0°30' Vissen

Sterrenbeeld: Waterman

Element: Lucht