Engelen van de Dierenriem67 Engel Eyael: De liefde voor jezelf

Geschreven door Michy   

 

 

In liefde ben ik met je, in de verwondering van het moment, in het hart dat open staat waardoor jij je hoogste werkelijkheid erkennen kan. Het leven toont je steeds vele sferen der werkelijkheid, ze zijn heel verschillend van aard al naar gelang hoe jij ernaar kijkt. Kijk je door ogen die beneveld zijn met angst, schuldgevoel of twijfel of met 't vertrouwen dat 't goed is zoals 't is omdat niets ooit voor niets gebeurt? Wie kan het om in vertrouwen en optimisme te blijven ongeacht de pijn die er soms heerst? Wie kan het om te blijven geloven dat je op het goede pad bent, dat de verdere weg zich openbaren zal? Nochtans is 't net wanneer het moeilijk lijkt dat 't belangrijk is om steeds in hoop en vertrouwen te zijn, hoop en vertrouwen dat 't is zoals 't is omdat op deze wijze je pad zich verder openbaart.

 

Wanneer men verzinkt in angst, schuldgevoel of twijfel vergrauwt dit de kleuren om je heen. Alles straalt dan deze trilling uit waardoor 't lijkt alsof dit de nuance is die je verder leiden zal. Toch is alles steeds afhankelijk van hoe je 't zelf bekijkt. Durf je 't aan om vertrouwen te hebben dat je pad enkel mooier worden zal en oplossingen evenals antwoorden steeds naar je toekomen, dan verander je bewust zelf de kleuren van je bestaan waardoor de trilling zoveel hoger wordt. Een hogere trilling draagt steeds alle antwoorden in zich daar 't zo is dat we de hogere sferen in 't leven creëren. Ieder mens heeft zelf de kans om zo doelbewust 't mooiste te maken op elk moment van dag en nacht.

 

Dit wil niet zeggen dat alles precies wordt zoals je 't zelf wenst, wel wil dit zeggen dat wanneer je in vertrouwen bent, je wonderlijk mooie momenten naar je toetrekken zal die je verder leiden op je pad. Zo leer je dat je zelf een medeschepper bent wiens gevoelens en gedachten onlosmakelijk verbonden zijn met 't grote geheel. Zo leer je dat je zelf je beste vriend bent, dat alles steeds in jou begint, dat hoe jij naar de wereld kijkt een invloed heeft op jezelf en ieder om je heen. Durf dus om op je eigen gevoelens te vertrouwen, om 't jezelf te gunnen je eigen innerlijke schatkist te openen en er de gaven in te vinden die je verder zullen leiden. Durf het om jezelf waard te vinden 't beste te wensen en er ook in te geloven, durf om te vertrouwen dat je van de wereld een nog mooiere plaats maken kan. Ik ben hier om jou te leiden, liefdevol neem ik nu je hand, Eyael is wie ik ben.

 

 

Affirmaties

 

* Ik merk het verschil in alles om me heen wanneer ik in angst of vertrouwen ben

* Vertrouwen leidt me steeds naar de juiste weg

* Ik weet dat er voor elk probleem een oplossing bestaat

* Daarom werk ik daar gemotiveerd en vertrouwensvol aan

 

Gebed

 

Ik dank je

lieve Eyael

dat jij me leert

om steeds in

vertrouwen

te zijn

 

wanneer

ik me hierop

afstem

valt angst

schuldgevoel

en twijfel

van me af

 

daarom

blijf ik graag

oefenen

want oefening

baart kunst

 

telkens ik in

vertrouwen

ben merk ik

de effecten

hiervan in alles

om me heen.

 

 

Beschermengel Eyael is de derde Engel van het Engelenkoor der Engelen onder leiding van Aartsengel Gabriel en werkt met de krachten van de Maan en Jupiter. Eyael regeert zodiakaal over ons bestaan van 20 tot en met 24 februari. Uiteraard kan hij ook op andere momenten opgeroepen worden. Van nature is zijn invloed tijdens deze periode extra sterk.

 

Steen die kan helpen om met deze engelenkrachten te werken: Celestijn of Seleniet.

Deze steen zal tijdens de hele cyclus hetzelfde blijven zodat hij opgeladen kan worden met elke engelenkracht.

 

Hoe met deze channeling werken?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elke channeling brengt vele inzichten wanneer ze gedurende die 5 dagen dagelijks gelezen wordt. De affirmaties kunnen op mooie papiertjes overgeschreven worden die je op verschillende plaatsen in je huis legt waar je ze regelmatig ziet alsook herleest en zo aan de transformaties herinnerd wordt. Het gebed kan best zowel 's morgens als 's avonds opgezegd worden, meerdere keren kan natuurlijk ook. Engelen zijn er steeds om ons te helpen, roep hen aan en ze zullen je leiden.

 

Ervaringen met engel Eyael

 

Het mooie aan deze engel is dat hij je leert dat alles in jezelf begint, dat grijze wolkjes weer kunnen verdwijnen en er een regenboog in de plaats kan komen wanneer jij jezelf als je beste vriend aanschouwen kan. Alles begint steeds in onszelf, in hoe we onze werkelijkheid verkiezen te benaderen. Wanneer we bewust tijd nemen om in rust met onszelf te kunnen zijn, om onszelf koesterend en liefhebbend toe te spreken en ons te gedragen naar onze mooiste idealen, merken we dat alles zoveel lichter, sprankelender en mooier wordt, dat inspiraties ontstaan die we om kunnen zetten in mooie daden waarmee we niet alleen onszelf, maar ook anderen mee kunnen verrijken. Steeds is er de keuze of we bij de pakken willen blijven zitten of terug recht krabbelen en opnieuw beginnen met hernieuwd enthousiasme. Wanneer we het onszelf niet kunnen gunnen om liefdevol te zijn zullen we ook niet de zegeningen ervaren die de liefdevolle benadering steeds met zich meebrengt. Waarom jezelf niet als belangrijk genoeg beschouwen om steeds weer liefde te geven en ontvangen, om steeds weer de inspiratie naar boven te laten komen die nieuwe zienswijzen mogelijk maakt? Wanneer we met engel Eyael beginnen werken beseffen we dat we zelf onze eigen beste vriend kunnen zijn, dat we het waard zijn om van gehouden te worden en dat dit steeds begint met de liefde voor onszelf. Zo kan er vreugde gevonden worden, ook in het alleen zijn daar de innerlijke conversatie niet vol conflicten hoeft te zijn. Daar de reis van deze engel gaat van de Maan tot Jupiter zien we hier dat emoties en vrede hebben met de veranderende patronen der tijd (Maan) gesublimeerd kunnen worden tot iets feestelijks van aard (Jupiter) door de innerlijke wijsheid die enkel in onszelf gevonden kan worden vanwaar we haar liefdevol kunnen uitstralen in de wereld om ons heen. Eyael nodigt ons uit om onze eigen individualiteit te vieren en te erkennen dat het mooiste mogelijk wordt wanneer we de innerlijke rust scheppen die een gevolg is van tevredenheid met wie we zijn, wetende dat het pad dat we bewandelen ons eigen unieke levenspad is, bezaaid met de mooiste bloemen die steeds beter zichtbaar worden wanneer men van zichzelf houden kan. Uiteindelijk gaat het er niet om hoe anderen willen dat je bent, maar om de uiting van wie jij zelf waarlijk bent.

 

Voor de liefhebber astrologie:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fysieke invloed: 20 tot en met 24 februari

Emotionele invloed: 3 januari ~ 15 maart ~ 27 mei ~ 11 augustus ~ 24 oktober

Intellectuele invloed: dagelijks van 22u00 tot en met 22u19

Sephira op Levensboom: Van Yesod naar Hesed

Planetaire invloeden: Maan ~ Jupiter

Graden op zodiak: 00°00' ~ 5°30' Vissen

Sterrenbeeld: Vissen

Element: Water