69 Engel Rochel: De taal van de Ziel

Geschreven door Michy   

 

In liefde ben ik met je, in de herinnering van het moment, met nieuwe poorten die opengaan wanneer jij je ware aard herkent. Zoveel moois staat je te wachten wanneer je de zachtheid van voelen en denken in jezelf vinden kan, wanneer je 't stille stemmetje horen kan dat zoveel zachter klinkt dan al de rest. Het is het stemmetje der verborgen inspiraties, het stemmetje dat steeds de weg wijzen kan. Het wordt overstemd door een hele hoop gebulder die vanuit 't beangstigde denken haar oorsprong kent. Om dit zachte stemmetje te horen is het belangrijk zeer oplettend te zijn, niet alleen op jezelf en je eigen gedachtengang, maar ook op je reacties naar andere mensen toe. Onderbreek je wanneer een ander aan het woord is? Begin je te roepen of boos te worden wanneer een ander iets zegt dat je niet bevalt? Vlucht je weg of begin je luid met de deuren te slaan?

 

Dan wil dit zeggen dat je ook in de gedachtenwereld je eigen denken onderbreekt. Daardoor wordt alles steeds luider in 't hoofd, slaan paniek en twijfel vlugger toe, maar 't jammerste is dat 't zachte stemmetje dan niet hoorbaar is, 't zachte stemmetje van de Ziel. Want waarom zou de Ziel ooit brullen? Waarom zou hij zich boos maken of twijfel lijden? Neen, hij wacht gewoon vol oneindig geduld en onvoorwaardelijke liefde tot jij klaar bent om ernaar te luisteren, tot jij zelf je gedachten niet meer onderbreekt en enkel open staat voor 't luidste gebrul, tot jij in gedachten de stilte bereikt waarin 't antwoord ligt vervat. De stem die zo zacht is van aard is oneindig wijs daar ze elke herinnering alsook alle wijsheid bevat, een wijsheid die teruggaat tot lang voorbij dit leven, die je graag bijstaat met kennis van gaven en talenten die je incarnaties geleden hebt geleerd.

 

Wanneer je 't kan om in vrede deze stilte op te zoeken, wanneer je de luidere gedachten hoort passeren maar ze laat voor wat ze zijn, dan heb je de rust en onbevooroordeeldheid bereikt die 't mogelijk maken om de taal van de Ziel te leren. Het vereist vertrouwen en geduld alsook een diepe wens om zelfkennis te ervaren, doch wie begint met gade te slaan hoe men reageert op d'eigen gedachten alsook op de woorden van anderen, die leert 't bij van moment tot moment. Ik ben hier om je de kracht te schenken aldoende oude sluiers op te lichten, sluiers die door luidheid van woorden steeds dichter en dichter om je heen geweven zijn, sluiers die verhullen wat je vanbinnen altijd geweten hebt al wachtende op jouw gave van luisteren in onbevooroordeeldheid. Roep me aan wanneer je de rust wil vinden om de wonderlijke taal der Ziel te leren, roep me aan ik leid je steeds. Laat mijn aanwezigheid je tot in het diepst van je wezen vertederen, Rochel is wie ik ben.

 

 

Affirmaties

 

* Ik luister in onbevooroordeeldheid naar anderen en mezelf

* Wanneer ik dit kan doen komen diepere lagen van mijn denken vrij

* Diepere lagen die me rust en vrede brengen

* Ik weet dat diep vanbinnen voor elk probleem een oplossing is

 

Gebed

 

Ik dank je

lieve Rochel

dat jij me helpt

om mijn eigen

gedachtenwereld

goed te kunnen horen

 

jij helpt me

om in vrede en

zonder oordeel

mijn eigen denken

in liefdevolheid

gade te slaan

 

Hoe meer rust

en vrede

ik vinden kan

hoe meer

wijsheid naar me

toe komt

 

Ik weet nu dat

hoe ik op andere

mensen reageer

me toont hoeveel

geduld ik vertoon

met mezelf

 

help me daarom

lieve Rochel

om de vrede

te vinden die

het ware luisteren

mogelijk maakt.

 

 

Beschermengel Rochel is de vijfde Engel van het Engelenkoor der Engelen onder leiding Aartsengel Gabriel en werkt met de krachten van de Maan en de Zon. Rochel regeert zodiakaal over ons bestaan van 1 tot en met 5 maart. Uiteraard kan hij ook op andere momenten opgeroepen worden. Van nature is zijn invloed tijdens deze periode extra sterk.

 

Steen die kan helpen om met deze engelenkrachten te werken: Celestijn of Seleniet.

Deze steen zal tijdens de hele cyclus hetzelfde blijven zodat hij opgeladen kan worden met elke engelenkracht.

 

Hoe met deze channeling werken?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elke channeling brengt vele inzichten wanneer ze gedurende die 5 dagen dagelijks gelezen wordt. De affirmaties kunnen op mooie papiertjes overgeschreven worden die je op verschillende plaatsen in je huis legt waar je ze regelmatig ziet alsook herleest en zo aan de transformaties herinnerd wordt. Het gebed kan best zowel 's morgens als 's avonds opgezegd worden, meerdere keren kan natuurlijk ook. Engelen zijn er steeds om ons te helpen, roep hen aan en ze zullen je leiden.

 


Werken met engel Rochel

 

Rochel, die een van mijn persoonlijke beschermengelen is in dit leven, leert ons om de fijnheid van de eigen gedachtenwereld te doorgronden door onbevooroordeeld te luisteren waardoor inspiraties makkelijker tot je toe kunnen komen. Hij is de engel die ons dichter bij de eigen intuītie brengt, maar er ook voor zorgt dat je dingen die je kwijtraakt steeds terug kan vinden wanneer je hem aanroept, alsook gaven terug kan vinden die incarnaties oud kunnen zijn. Wel vraagt hij om diep in jezelf te durven kijken, om in zachtheid te zijn en te luisteren want hij is de sleutelbewaarder van de schatkist die gevuld is met de innerlijke rijkdommen die ons dichter brengen bij de vreugde van de Ziel. Ook kan hij toegang verschaffen tot de akasha kronieken, de astrale bibliotheek waar alle boeken des levens te vinden zijn. Hoe dichter men bij de zachte stem van de Ziel komt, hoe meer het oude karma van de mens afglijdt, daar men zich aldoende meer bewust wordt van het eigen levensdoel. Ook vergeetachtigheid kan dankzij het werken met Rochel overwonnen worden daar hij een engel is die heel sterk werkt met de helende kracht van het vrijmaken der geheugen door oude sluiers op te lichten. Daar deze lieve engel planetair van de Maan naar de Zon reist toont hij ons dat wanneer we onze emoties verzachten, we steeds meer toegang krijgen tot de gaven van onze Ziel en we deze ook daadwerkelijk in het Zonnetje kunnen zetten.

 

Voor de liefhebber astrologie:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fysieke invloed: 1 tot en met 5 maart

Emotionele invloed: 5 januari ~ 17 maart ~ 29 mei ~ 13 augustus ~ 26 oktober

Intellectuele invloed: dagelijks van 22u40 tot en met 22u59

Sephiroth op Levensboom: Van Yesod naar Tipherteh

Planetaire invloeden: Maan ~ Zon

Graden op zodiak: 09°30' ~ 15°00' Vissen

Sterrenbeeld: Vissen

Element: Water

Rochel werkt onder leiding van Aartsengel: Gabriel