Aartsengel Raziel en de Bron der Liefde

Geschreven door Fengo Jabamiah   

 

De tweede Sefirah van de levensboom heet Hochmah of Chochmah, het cijfer 2 staat in verband met Hochmah. De Sefirah Hochmah is de vooruitgang. de Sefirah Chochmah zet het werk van de Sefirah Kether voort door middel van liefde en wijsheid. De energie van Sefirah Hochmah, de krachten, de eigenschappen van de Sefirah Hochmah worden in verband gebracht met de planeet Uranus en met de Zodiak.

Aartsengel Raziel is de heerser van de Sefirah Hochmah, het centrum van de schitterende liefdesenergie, het is de vurige rivier die uit de Sefirah Kether ontspringt en het werk van de Vader voortzet door middel van de goddelijke voorzienigheid.

Deze rivier vult ons met de nodige energie en staat ons toe om van alles en iedereen te houden, om ons te verenigen op een positieve wijze en alles wat ons nog scheidt en verdeelt op te lossen, op te ruimen, af te breken, te laten verdwijnen tot enkel datgene wat essentieel is nog overblijft: Het hemelse rijk op aarde.

De Sefirah Chochmah staat voor de liefde, voor de vergiffenis, voor de wijsheid en de vooruitgang. Het is alleen met de krachten van de Sefirah Chochmah dat we vooruit kunnen gaan, door middel van vergeven en vergeten. Het is pas wanneer we de ander en onszelf vergeven dat we de vrede terug vinden.

De Sefirah Chochmah is het vurige water, het licht van liefde dat ons kan bevrijden uit al ons lijden en van ons leven de droom kan maken die wij wensen.

De Sefirah Hochmah staat ook in verband met de toekomst. Wanneer wij de liefde van Hochmah in ons wekken, hebben we de wetten van Binah, de derde Sefirah niet meer nodig (de wetten van oorzaak en gevolg die wij verder in dit boek gaan bestuderen). Want wanneer wij onze vijanden vergeven moeten wij ze niet meer straffen en houdt het spelletje van oog om oog tand om tand op.

De Sefirah Chochmah is de Sefirah der Christus liefde. De hoge liefde, het vurige water, het licht dat voor iedereen schijnt en iedereen warmte geeft. Het is dat goede fijne gevoel dat iedereen gelukkig maakt.

Aartsengel Raziel, Koning van Hochmah en Prins der Cherubijnen (het tweede Engelenkoor) geeft ons de liefde die ons motiveert, die ons meevoert en van het leven een belevenis maakt.

Aartsengel Metatron en Aartsengel Raziel

heersen vanuit de Sephiroth Kether en Chochmah over de Zodiak.

De Sephiroth Hochmah en Kether zijn 1. De Vader en de Zoon zijn 1.

De Sefirah Chochmah is het scheppende beginsel, het is door middel van de Sefirah Hochmah dat de krachten van de Sefirah Kether zich activeren.

Het is door middel van Aartsengel Raziel dat de krachten van Aartsengel Metatron beginnen circuleren, waarna Aartsengel Tsaphkiel deze krachten in de juiste banen zal lijden.

Samen regeren zij over Atziluth de eerste wereld van de Levensboom onder de leiding van de grote en liefdevolle Aartsengel Metatron.

De Vader de Zoon en de Heilige Geest zijn 1.

Aartsengel Metatron, Aartsengel Raziel en Aartsengel Tsaphkiel zijn 1.

De Aartsengelen zijn niets anders dan de verschillende gezichten van God die ons steeds toelachen in al hun verscheidenheid.

En net zoals de Aartsengelen de Verschillende gezichten van God representeren, representeren de Engelen de verschillende gezichten van de Aartsengelen.

Onze Beschermengelen representeren de vaardigheden van de Engelen en de Aartsengelen in ons zelf en om ons heen, Zij zijn het Goddelijke wat in ons zelf huist en zich overal om ons heen bevindt.

God uit zich door middel van Zijn Aartsengelen, De Aartsengelen uiten zich door middel van de Engelen en de Engelen uiten zich door middel van onze Beschermengelen.

Wij uiten de Krachten van onze Beschermengelen door middel van onze gepersonaliseerde talenten en zo brengen wij het goddelijke op Aard vanuit de oneindige bron aan liefdevolle creativiteit die zich bevindt in Atziluth de eerste wereld van de Levensboom.