Aartsengelen, de Levensboom en de Planeten

Geschreven door Fengo Jabamiah   

Men zou de planeten als de tronen der Aartsengelen kunnen zien.

 

De Engelen en de Aartsengelen werken op ons in en door ons heen, vanuit ons en vanuit het uni-versum door middel van de planetaire energieën. Deze krachten zijn door de eeuwen heen gerepresenteerd door enorm veel verschillende Goden en Godinnen waarover ik hier geen studie ga beginnen.

 

 

Er is een grote verscheidenheid aan religies, kosmologische en symbolische systemen te vinden waarin de universele wetenschap aan het licht wordt gebracht op allerlei verschillende manieren.

 

 

Ik ga mij hier vooral laten leiden door de wijsheden die Kabbalah en Astrologie ons te bieden hebben en de wetenschap van de subtielere innerlijke en uiterlijke processen openbaren in het licht van de hemelse hiërarchieën de welke hier benoemd zullen worden als Engelen en Aartsengelen.

 

 

Ook zullen wij de kennis van de Boom des Levens doorgeven waarin en waardoor deze krachten werkzaam zijn en zullen wij wat dieper ingaan op de hemellichamen waarmee zij werken en de welke wij zullen leren kennen door middel van de planeten in ons Heel-Al.

 

 

Wij zouden de Aartsengelen kunnen zien als de heersers van deze planeten, de beheerders van de planetaire krachten die hen door God geschonken zijn, zodat zij ze op hun beurt weer door kunnen geven aan de Engelen die deze krachten in ons huisvesten.

 

 

Wij kunnen van de Engelen en de Aartsengelen leren hoe we op een juiste wijze gebruik kunnen maken van al deze energieën.


 

 

Aartsengel Metatron is de Heerser van de krachten van de planeet Neptunus.

 

 

Aartsengel Raziel is de Heerser van de krachten van de planeet Uranus.

 

 

Aartsengel Tsaphkiel, de welke ook wel Binael wordt genoemd is de Heerser van de krachten van de planeet Saturnus.

 

 

Aartsengel Zadkiel of te wel Hesediel heerst over de krachten van Jupiter.

 

 

Aartsengel Camael heerst over de krachten van de planeet Mars.

 

 

Aartsengel Rafael en Aartsengel Michael heersen over de krachten van de Zon en Mercurius.

 

 

Aartsengel Haniel heerst over de krachten van de planeet Venus

 

 

en Aartsengel Gabriel heerst over de krachten van de Maan.