Engelen van de DierenriemBeschermengel Mebahel

Geschreven door Michy   

 

Deze lieflijke cherubijn is de 14de in het koor van 72 engelen en regeert zodiakaal over ons bestaan van 26 tot en met 31 mei. Uiteraard kan hij ook op andere momenten opgeroepen worden. Van nature is zijn invloed tijdens deze periode extra sterk.

 

Gaven die je dankzij zijn invloed kan ontwikkelen:

 

* Waarheid, vrijheid en gerechtigheid

* Zich inzetten voor het goede doel

* Het beste voor allen steeds voor ogen houden

* Zelfliefde alsook inzichten over eigen gedrag

* Onvoorwaardelijke liefde, hogere gevoelens

* Je laten inspireren door het goddelijke

* Het overstijgen van lagere frequenties

* Trouw aan de doelen die je stelt, trouw aan je hart

* Respect voor Moeder Aarde en al wat leeft

* Verhoogde zintuigelijke ervaringen

* Overvloed door respect en kennis van de goddelijke wetten

 

 

Storingen die kunnen optreden en verholpen worden onder zijn invloed:

 

* Zich nergens iets van aantrekken

* Desinteresse in het leven

* Rechtzaken, diefstal, leugens

* Geen beloftes kunnen houden

* Geen verplichtingen willen aangaan

* Sociale wetten te serieus nemen

* Hypocrisie, valsheid

* Grote innerlijke strijden

* Niet in eigen waarheid durven staan

 

 

 

 

Mebahel is de cherubijn die ons leert om rechtmatig te handelen. Dit rechtmatig handelen is niet zoals anderen van ons verwachten, maar naar eigen eer en geweten. Trouwheid aan de roep van het hart, trouwheid aan het wezen dat je bent alsook trouwheid aan de Aarde waar we op leven en afhankelijk van zijn. Deze engel leert ons dat alles verbonden is in harmonie, dat alles oorzaak en gevolg vindt in onszelf. We kunnen veel bereiken op de trap naar verlichting wanneer we ons bewust zijn van onze plaats in het Universum, ons niet nietiger voordoen dan we in werkelijkheid zijn maar perfect in onze waarheid durven staan omdat we houden van wie we zijn en zo ook door onze medemensen gezien willen worden. Geen maskers, geen huichelarij maar de weg vrijwaren naar wie je werkelijk bent: JIJ in al je pracht en glorie, jij als het unieke wezen dat je bent met je eigen unieke gaven en talenten. Jij die in waarheid bent met het pure licht dat in je schijnt.

 

Mebahel helpt je om het mooiste in jezelf te erkennen en te uiten, zonder je negatief te laten beinvloeden door de wereld om je heen. Mebahel helpt je om in je kracht te blijven staan, wat er ook gebeurt.

 

Je engel aanroepen doe je steeds door zijn naam in drie lettergrepen uit te spreken:

 

ME

MEBA

MEBAHEL

 

Eerst adem je in, dan spreek je de eerste lettergreep uit: ME. Dan adem je weer in en spreek je de twee lettergrepen uit: MEBA. Een derde keer adem je weer in en spreekt nu de engel's gehele naam uit: MEBAHEL. Laat de klanken van zijn naam zo lang mogelijk doorklinken. Voel hoe haar energie door je lichaam stroomt en je hele wezen vult met vreugde. Nadat je de naam op deze wijze hebt uitgesproken adem je nog een keer in om de essentie die is vrijgekomen door het uitspreken van de naam tot je te nemen waardoor je de liefdevolheid van de engel tot je neemt.

 

Dank voor en na je gesprek, je vraag of je gebed de engel voor zijn aanwezigheid en weet, vertrouw dat alles verhoord zal worden wanneer het komt uit de puurheid van het hart.

 

Fysieke invloed: 26 tot en met 31 mei

Emotionele invloed: 22 januari ~ 3 april ~ 17 juni ~ 31 augustus ~ 12 november

Intellectuele invloed: dagelijks van 4u20 tot en met 4u39

Planetaire invloeden: Uranus ~ Venus

Sterrenbeeld: Tweelingen

Sephira op Levensboom: Van Hochmah naar Netzach

Mebahel werkt onder leiding van Aartsengel: Raziël

 

 

Leren werken met de engelen betekent je laten bezielen met hun essentie. Dit betekent niet anderen bezielen, maar jezelf waardoor je de reflectie hiervan in anderen zal waarnemen.