De levensboom en de planeten

Geschreven door Fengo Jabamiah   

 

De aartsengelen zijn de koningen der sephiroth (sferen van de levensboom) en de prinsen der planeten


Aartsengel Metatron is de koning van de sefirah Kether en zodoende de gehele levensboom, aangezien heel de levensboom uit de sefirah Kether ontsprongen is. Aartsengel Metatron heerst over de krachten van alle planeten doch werkt voornamelijk met die van de planeet Neptunus en zorgt zodoende voor een verbinding met de grote dromer in ons.


Aartsengel Raziel is de heerser van de krachten van de planeet Uranus en de koning van de sefirah Hochmah. Hij brengt ons geluk en liefde en schenkt ons de wijsheid die ons toestaat om een vreugdevol bestaan te leiden.


Aartsengel Tsaphkiel, welke ook wel Binael wordt genoemd is de heerser van de krachten van de planeet Saturnus en de koning van de sefirah Binah. Hij brengt ons de goddelijke intelligentie die ons toestaat om vorm te geven aan onze meest verheven idealen.


Aartsengel Zadkiel of te wel Hesediel heerst over de krachten van Jupiter en is de koning van de sefirah Hesed die ook wel Gedoulah genoemd wordt. Hij kan ons leren om verdraagzaam te zijn en het leven met een glimlach te beschouwen. Zadkiel is de heerser van de goddelijke overvloed welke de onze word wanneer wij net als hem onze energie investeren in het grotere goed. Zodoende doet aartsengel Zadkiel alles wat goed is groeien en motiveert hij ons om hiermee verder te gaan. Zadkiel brengt ons voorspoed en succes en spoort ons aan om de vruchten van ons werk te delen met onze medemens.

 

Aartsengel Camael heerst over de krachten van de planeet Mars en is de koning van de sefirah Gevurah welke ook wel Din wordt genoemd. Hij schenkt ons de actieve werkkracht die ons toestaat onze mooiste dromen te verwezenlijken.


Aartsengel Rafael heerst over de krachten van de zon en is de koning van sefirah Tifaret. Hij maakt ons bewust van ons potentieel en de mogelijkheden die wij hebben. Hij leert ons om te kiezen en wanneer wij onze roeping gevonden hebben zal Rafael ons steeds bijstaan tijdens het uitvoeren hiervan.


Aartsengel Haniel heerst over de krachten van de planeet Venus en is de koning van de sefirah Netzah. Hij schenkt ons oog voor detail en leert ons om alles steeds met liefde af te werken. Ook zorgt hij voor goede relaties en plezier in het leven.


Aartsengel Michael heerst over de krachten van Mercurius en is de koning van de sefirah Hod. Hij brengt ons het communicatievermogen wat ons toestaat om op een vredige manier samen te werken.


Aartsengel Gabriel heerst over de krachten van de Maan en is de koning van de sefirah Jesod. Dankzij hem kunnen wij zorgen voor een goede basis en een gezonde levensstijl vanwaaruit al het vorige als een kunstzinnig levenswerk te voorschijn kan komen en ons zodoende belonen met het leven van onze dromen.


Elke aartsengel werkt met de energie-kracht van de sefirah waarvan hij koning is en heeft 1 koor van 8 engelen van de 72 engelen van de kabbalah onder zijn hoede. De 72 Engelen van de kabbalah vervoeren onder het toezicht van de Aartsengelen al de verschillende engelen-essenties van sefirah naar sefirah over de paden der wijsheid die de 10 sephiroth van de levensboom met elkaar verbinden.