De Levensboom

De 9 Engelenkoren van de Levensboom

Geschreven door Fengo Jabamiah   

De Levensboom is het huis der Engelen en Aartsengelen, Mensen en Beschermengelen en nog vele†andere†liefdevolle en intelligente wezens. De Levensboom is opgebouwd uit 10 sferen, draaikolken van lichtende†energieŽn en een 11de†die niet altijd word afgebeeld.

Deze sferen worden Sefirah in enkelvoud en Sephiroth in meervoud genoemd, wat iets wilt zeggen als wielen van licht. Het zijn wielen van energie die vergelijkbaar zijn met de Chakra's, de energie centra die zich in ons bevinden.

De 72 engelen van het kabbalah zijn verdeeld over de 9 bovenste sephiroth (draaikolken van energie) van de levensboom. De onderste sefirah welke Malkuth, het koninkrijk word genoemd is de aarde. Er zijn 9 engelenkoren, 1 engelenkoor per sefirah, elk engelenkoor bestaat uit 8 engelen, 9 x 8 = 72.

Het eerste engelenkoor word de Serafijnen genoemd en staat onder de leiding van aartsengel Metatron, prins der gezichten en koning van de sefirah Kether. Kether is bovenste sefirah, ook wel de Kroon genoemd. Vanuit deze sefirah heerst aartsengel Metatron in samenwerking met aartsengel Raziel over de tekens van de dierenriem. Doch Metatron heeft ook een speciale connectie met de planeet Neptunus en wordt daarom ook wel eens de grote dromer genoemd.

Het tweede engelenkoor staat onder leiding van aartsengel Raziel en wordt het engelenkoor der Cherubijnen genoemd. Zij werken voornamelijk met de krachten van de sefirah Hochmah en van daaruit met alle krachten van de zodiak. Zij hebben een extra intense connectie met de planeet Uranus en zorgen daardoor voor de vernietiging van alles wat onze evolutie in de weg staat waarna zij ons weer nieuwe mogelijkheden schenken door middel van de goddelijke voorzienigheid. Zij brengen ons voornamelijk liefde en geluk en schenken ons de hemelse wijsheid die ons toestaat ons aardse gebeuren mooi in te kleuren.

Het derde engelenkoor staat onder leiding van aartsengel Tzaphkiel en wordt het engelenkoor der Tronen genoemd. Deze engelen werken voornamelijk met de krachten van de sefirah Binah en de planeet Saturnus. Tzapkiel wordt ook wel Binael genoemd naar de sefirah waarvan hij koning is. Vanuit deze Sefirah plannen hij en zijn engelen heel het aardse gebeuren. Van hen kunnen wij leren om ons leven goed te organiseren.

Het vierde engelenkoor, de Heerschappijen genaamd staat onder leiding van aartsengel Zadkiel (ook wel Hesediel genoemd) en brengt ons de krachten van de sefirah Hesed door middel van de planeet Jupiter. Hesediel en de Heerschappijen brengen ons voornamelijk voorspoed en investeren zodoende in de vooruitgang van onze projecten.

Lees meer...
 

Het Engelen-Licht en de 72 Filosofische Huizen.

Geschreven door Fengo Jabamiah   

Elke Engel maakt deel uit van het licht

Het licht van alle Beschermengelen die in ons huizen,

het Licht van de 72 Engelen van de Kabbalah.

Het is het Engelen Licht dat†stroomt†door de Levensboom,

het Licht der Engelen dat de 10 Sephiroth van de Levensboom verbind

en de verschillende werelden tot leven†brengt

om uiteindelijk in onze aardse realiteit te voorschijn te komen

in de vorm van gaven en talenten waarmee wij iets kunnen doen

en zodoende al onze wensen waar maken.

Elke Engel is als een ster,

een kaarsje dat vol liefde brand ter ere van het licht

Lees meer...
 

Aartsengel Metatron en de 1Ste Wereld van de Levensboom

Geschreven door Fengo Jabamiah   

De 3 bovenste Sephiroth van de Levensboom heten Kether, Hochmah en Binah en vormen tesamen de eerste wereld de welke Atziluth wordt genoemd. Het is de wereld der emanaties vanwaaruit God zijn licht met oneindige liefde uitstraalt.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 7