De Levensboom

De Aartsengelen en de mysteries van de Levensboom

Geschreven door Fengo Jabamiah   

De Aartsengelen en de structuur van de Levensboom

De eerste Sefirah (Sfeer) van de Levensboom heet Kether en is de fundamentele kracht aan de basis van alle dingen, de tweede Sefirah (Draaikolk van energie) heet Hochmah en zorgt voor de Transmissie van deze kracht naar de Oer-Materie, deze Oer-Materie is Binah de derde Sefirah van de Levensboom en wij zouden haar kunnen bekijken als een heilige maagd, zij ontving de goede boodschap van het goddelijke door middel van Zijn Engelenkrachten die als een rivier van liefde haar maagdelijke gebieden binnen stormden en zo de tekens van de Dierenriem tot leven brachten als sterren in de grote baarmoeder des levens van waaruit Alles geboren wordt.

De Sefirah Binah is de baarmoeder die vorm geeft aan alle aardse manifestaties, het is de Matrona der kabbalisten, Marah, de oceaan waarin alles vorm aanneemt.

Aartsengel Tsaphkiel de welke ook wel Aartsengel Binael wordt genoemd is de koning van de Sefirah Binah en de heerseres over de krachten van Saturnus. Aartsengel Tsaphkiel schenkt ons door middel van de Engelen Tronen (het Engelenkoor onder Zijn leiding) de praktische intelligentie van Binah-Saturnus die ons toestaat om de Levensboom en Haar mysteries te begrijpen en deze wetenschap door te geven.

Alles is 1 en komt voort uit Kether, de eerste Sefirah van de Levensboom van waaruit God de Vader, Aartsengel Metatron en het Engelenkoor der Serafijnen Hun licht met onvoorwaardelijke liefde uitstralen.

Zij houden van ons of we dat nu willen of niet en zo kunnen ook wij leren om te houden van onze medemensen ook al houden ze niet van ons, want enkel liefde kan ons allen weer verbinden, en het is enkel wanneer wij allen weer verbonden zijn dat wij ons bewust zullen worden van ons God zijn.

Wanneer wij deze liefdevolle verbinding in ons zelf kunnen maken en om ons heen verwezenlijken zullen wij 1 Zijn, dan zullen wij samen met Aartsengel Metatron kunnen dansen en genieten van alle gezichten van God, dan zullen wij onszelf leren kennen in Al Zijn glorie.

Aartsengel Raziel de welke ook wel Aartsengel Jophiel wordt genoemd zet het werk van Aartsengel Metatron voort vanuit de Sefirah Hochmah (de tweede Sefirah van de Levensboom).

Aartsengel Raziel kan ons de goddelijke eenheid laten ervaren door middel van openbaringen, door middel van dromen en inspiraties die als lichtflitsen ons innerlijke landschap verlichten en ons de verschillende gezichten van God tonen, doch al deze gezichten zijn slechts weerspiegelingen, uitstralingen van het Gezicht van het Wezen-God.

Dit Wezen is een eenheid en een veelheid, een heelheid, een harmonie van deeltjes die allen te samen dansen rond de Bron waaruit zij ontsproten en waarin zij zich bevinden. Wie of Wat het wezen is kan Aartsengel Raziel ons dus openbaren.

Aartsengel Tsaphkiel kan ons de werking van dit Wezen doen begrijpen door middel van ervaringen en studies die ons steeds een nieuw deeltje van het Al doen begrijpen en ons uiteindelijk leiden naar inzichten omtrent de harmonieuze samenwerking van dit Al in Al haar energie-vormen.

Aartsengel Tsaphkiel schenkt ons de nodige informatie om dit Al in Al haar energie-vormen steeds beter te begrijpen. Ik ga dan ook net zoals Aartsengel Tsaphkiel en Aartsengel Raziel proberen om jullie het nodige licht, het nodige begrip te schenken zodat jullie de werking van de hemelse hiŽrarchieŽn kunnen volgen en in harmonie kunnen samenwerken met de Engelen en de Aartsengelen.

Droom over de 10 Sephiroth van de Levensboom

Ik droomde dat de Sephiroth zowel Mannelijk als Vrouwelijk waren. Ik droomde dat zij de Moeder/Vader waren.

In een boek dat ik gelezen heb stond geschreven dat elke Sefirah vrouwelijk en ontvankelijk was tegenover de Sefirah er net boven. Volgens deze theorie zou dus enkel de Sefirah Kether volledig mannelijk zijn en de Sefirah Malkoet (de Aarde) vrouwelijk.

Nu is de Sefirah Kether de blauwdruk van het bestaan, de Bron waar alles uit voortgekomen is.†De Sefirah Kether is voor mij dus de grote Moeder-Vader. Deze grote Vader-Moeder, dit Al heeft vele namen waarvan wij er een heleboel zullen leren kennen door middel van de teksten in dit boek.

In alle religiŽn en filosofieŽn, alsook in de verschillende kosmologieŽn dragen de wezens -die allen te samen het Wezen zijn- andere namen. In dit boek zullen wij ons voornamelijk richten op de christelijke drie-eenheid, maar ook mijn eigen fantasie en jullie voorstellingsvermogen zullen een grote rol spelen.

Het licht der kennis

Weet dat het licht dat ik hier doorgeef enkel een klein deeltje is van de waarheid en dat het de bedoeling is dat dit licht verder reist om plaats te maken voor meer licht, meer begrip omtrent de werking van de kosmische machine. Houd steeds goed in gedachten dat zij die denken alles te weten in feite nog niets weten en dat zij die denken nog niets te weten al veel meer weten dan ze beseffen.

Wees nederig genoeg om de waarheid die zich in deze teksten bevindt te ontrafelen en moedig genoeg om het deel van het goddelijke tapijt dat je voor je ziet aan je medemensen te tonen. Geef jouw deel van de waarheid door en sta open om de waarheid die de anderen je te bieden hebben te ontvangen.

Dat het licht der waarheid je bij mogen staan tijdens het lezen van deze teksten en je het nodige begrip moge schenken zodat je er ook daadwerkelijk iets mee kunt doen in dit leven.
 

Engel, Serafijn van Kether Sitael

Geschreven door Fengo Jabamiah   

De vurige Engel Serafijn SITAEL draagt nummer 3

en schenkt ons dus alle deugden van Binah (de derde Sefirah van de levensboom).

Engel, Beschermengel Sitael schenkt ons het begrip van de kosmische wetten, de natuurwetten.

Hij vult ons met de nodige logica zodat wij de wereld en onszelf kunnen begrijpen.

Hij geeft ons de intelligentie die we nodig hebben om al onze plannen uit te kunnen voeren.

Zijn weg op de levensboom gaat van Kether naar Hesed (van de eerste naar de vierde Sefirah van de Levensboom), wat wil zeggen dat hij ons het geluk schenkt om de goddelijke droom die in ons huist te verwezenlijken.

De Sefirah Hesed is de sfeer van de goddelijke overvloed die ons alle benodigdheden schenkt die we nodig hebben om onze dromen waar te maken.

Doch Prins TSADKIEL: de Aartsengel die ons het geluk en de overvloed van Hesed brengt is zo lief en zo goed dat hij al onze wensen zal verwezenlijken. Hij en de Engelen die onder zijn leiding staan kunnen ons alles geven wat wij wensen zoals wij zullen merken wanneer we met deze Engelen werken.

Samen met Engel, Beschermengel SITAEL kunnen wij van ons leven een paradijs maken, doch hij behoed ons er ook voor om niet te overdrijven en schenkt ons de krachten van derde Sefirah van de levensboom Binah om onze zinnen in de juiste banen te leiden en te houden.


Gebed:

Dankjewel Engel SITAEL dat ik nu mijn limieten ken en in harmonie de juiste melodie kan overbrengen.

Dankjewel Engel SITAEL dat jij mij de nodige creatieve wilskracht brengt

zodat ik van mijn leven een prachtig kunstwerk kan maken

waar iedereen steeds van kan genieten.

Affirmatief Gedichtje:

Ik ben een tuinier

Dankzij de liefde en de wilskracht

ben ik begonnen met het zaaien van een mooie bloementuin.

Nu word ik omringd door rozen en zonnebloemen.

Geneeskrachtige kruiden en lekkere groentjes groeien in mijn tuin.

Ik heb van mijn leven een paradijs gemaakt

omdat ik even intelligent ben als het leven zelf

en in het ritme van de natuur mijn wensen realiseer.

Mijn ideeŽn zijn als zaden en ik ben de zaaier.

Ik weet hoe ik moet zaaien

en hoe ik mijn planten moet verzorgen.

Ik ken de logica van de natuur

en weet hoe en wanneer ik de dingen moet doen.

Ik ben de kunstenaar en het kunstwerk.

Lang leven de drie-eenheid in mezelf.

 

Hesed vierde Sefirah van de Levensboom

Geschreven door Fengo Jabamiah   

Hesed is de vierde Sefirah van de Levensboom en heeft dan ook alles met de de vieren te maken, de 4 azen, de 4 elementen, de 4 windrichtingen, de 4 werelden van de Levensboom, de 4 letters van de naam van God en natuurlijk het Vieren zelf, het Vieren van het leven in de paradijselijke wereld van onze dromen.

Hesed is de aarde waarin de Sephiroth Kether, Hochmah en Binah zich wortelen, het is de creatie van wilskracht, liefde en intelligentie die zorgt voor een paradijs, een droom. Dit paradijs, deze aarde is een aarde van water, een paradijs van liefde. Hesed is zowel de vrucht van de van de eerste 3 Sephiroth als het zaad van een nieuwe wereld een droomwereld die realiteit kan worden als men de krachten van Jupiter goed gebruikt.

In de Sefirah Hesed word de mengeling van wilskracht, liefde en intelligentie meer realiteit, hier doen we alles met plezier en geeft het leven ons vreugde en genot. Alles gaat goed we hebben geluk zolang we niet overdrijven en te veel gebruik maken van dit geluk.

Hesed is de eerste aarde, het paradijs, hier is alles in overvloed en is men vrij om van het leven te genieten zonder limiet.

De Sefirah Hesed werkt met de energieŽn van de planeet Jupiter.

De kracht van Jupiter is de kracht van het geluk, want wanneer men doet wat men wil met liefde en het ook nog eens juist en nuttig is voor de anderen, dan kan men alleen maar geluk en rijkdom vinden.

Jupiter zorgt ervoor dat alle krachten in de Kosmos je helpen om je doel te verwezenlijken. Met Jupiter krijg je een duwtje in de rug, wat alles in je leven vergemakkelijkt. In een keer lijken alle sterren voor je te schijnen, Hier komt het licht van de Sefirah Hochmah terug en vult de mens met liefde en positiviteit.

Ja Jupiter zorgt voor positiviteit, vreugde, gelukkig zijn. Men moet wel oppassen zich niet teveel te laten gaan in het paradijs van Jupiter en weten dat elke vrucht die men eet zijn reactie, zijn resultaat zal laten blijken.

De Sefirah Hesed is de aarde van Atziluth, de eerste wereld van de Levensboom

en het vuur, het zaad van Beriah, de tweede wereld van de Levensboom.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 7