De Levensboom

Engel Lelahel, de Levensboom en de Planeten

Geschreven door Fengo Jabamiah   

 

Beschermengel Lelahel is de zesde serafijn en heeft dan ook alles te maken met de zesde Sefirah van de levensboom die Tifaret genoemd word. Doch Engel Lelahel begeleid ons op het pad van de Sefirah Kether naar de Sefirah Netzah en schenkt ons zodoende de krachten van Neptunus, de Zon en Venus zodat wij in samenwerking met het goddelijke in ons zelf (Neptunus) vanuit volledig zelfinzicht en zelfbewustzijn (de Zon) steeds voor het mooiste en het beste in ons zelf kunnen kiezen (Venus) en dit zodoende naar bovenhalen vanuit ons zelf.

 

Ook schenkt Lelahel ons de mogelijkheid om onze keuzes in de uiterlijke wereld in overeenstemming te laten zijn met onze innerlijke visie, zodoende staat hij ons toe om steeds te handelen naar de meest verheven idealen die wij in ons dragen en om met liefde en onderscheidingsvermogen steeds de juiste keuzes te maken.

 

Dit vergt geduld en liefde en deze geduldige liefde waarmee alles voorbereid en afgewerkt kan worden brengt ons naar de volgende Beschermengel die de geheimen van Venus en de Sefirah Netzah een beetje meer zal ontsluieren en ons kan tonen hoe wij vanuit het beste in onszelf naar het beste voor ons allen kunnen gaan.

 

 

 

 

 

Engel Achaiah en de Sephiroth Netzah en Hod

Geschreven door Fengo Jabamiah   

 

Beschermengel ACHAIH heeft dankzij haar nummer alles te maken met de Sefirah Netzah en de planeet Venus.

 

Doch het pad waarop Engel Achaiah ons begeleid gaat van de Sefirah Kether naar de Sefirah Hod wat er voor zorgt dat wij de boodschap van de liefdevolle koning in onszelf (Neptunus) naar buiten kunnen brengen op een intellectuele en liefdevolle wijze (Mercurius en Venus)

 

Venus is de schoonheid, Venus is al het mooie dat we kunnen zien voelen en ervaren. Venus is het licht van Hochmah wat bijna afgezakt is in het vlees, in de mens zijn realiteit.

 

Het licht, de dromen en de gevoelens dringen dankzij Venus het intellect, het verstand van de mens binnen en geven zaden die in Hod, Mercurius vrucht zullen dragen. Dit zijn zaden van liefde en creativiteit die door middel van kunst, muziek en allerlei andere mooie en fijne dingen tot bloei komen en de schoonheid van Venus representeren in onze realiteit.

 

De energie van de Venus en de Sefirah Netzach is de energie van alles wat mooi is, alles wat fijn is, alles wat genot en vreugde brengt.

 

Venus is het paradijs op aarde maar pas op in dit paradijs moet men niet overdrijven en proberen in het midden te blijven.

 

De energie van Venus is een erotische en levenslustige energie,

die je het leven en de heerlijkheid ervan doet waarderen.

Venus kan je verliefd maken op het leven.

 

 

 

 

De Sefirah hod en de Planeet Mercurius

 

De Sefirah Hod zorgt er doormiddel van de planeet Mercurius  voor dat we kunnen communiceren, praten, en zo onze ideeën, gevoelens, het gene wat we willen, kunnen delen en verwezenlijken samen met de anderen om ons heen.

 

De Sefirah Hod en de Planeet Mercurius zorgen voor het contact met het hoogste in onszelf. Mercurius is de verbinding tussen boven en beneden. Hier komen alle vorige krachten tezamen en zorgen ervoor dat de mens die ook werkelijk kan gebruiken en uiten doormiddel van praten schrijven en elke andere vorm van communicatie.

 

Als we weten dat al het vorige, al de vorige Sephiroth en alle krachten die er uit voortkomen, deze communicatie dit praten hebben veroorzaakt dan kunt u zich misschien voorstellen wat praten kan veroorzaken.

 

Ik raad u dus aan met kritiek en negatief gepraat voorzichtig om te gaan omdat elk woord zijn resultaat heeft. Mercurius is de laatste representant van de goddelijke wet van actie reactie, de kracht van Mercurius zorgt ervoor dat wij die wet begrijpen en zorgt dan ook voor vele Schrijvers, Filosofen, Mensen die deze natuurwetten en krachten proberen te beschrijven hier worden de Droomzaden van Venus in woorden en plannen omgezet.

 

Dankzij de planeet Mercurius en de Sefirah Hod kunnen wij het leven en de krachten die daarin werkzaam zijn begrijpen en weten wanneer wij moeten zaaien, water en warmte geven, laten groeien en bloeien, oogsten en weer opnieuw zaaien.

 

Mercurius is de grote cultivator, de landbouwer en handelaar die van één plant honderd planten kan maken.

 

Met de kracht van Mercurius kunnen wij alles wanneer wij leren op een juiste wijze gebruik te maken van onze mensenkennis en onze communicatieve vaardigheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Engel Cahetel en het Pad van Kether naar Jesod

Geschreven door Fengo Jabamiah   

 

Beschermengel CAHETEL heeft dankzij Zijn cijfer alles te maken met de Sefirah Hod ins ons innerlijk. De uiterlijke manifestatie van deze Sefirah is de planeet Mercurius welke ons toestaat steeds in de waarheid te zijn en deze waarheid te verkondigen op een bekwame wijze.

 

Het pad waarop Beschermengel CAHETEL ons begeleid gaat van de Sefirah Kether naar de Sefirah Jesod. Deze Sefiroth (draaikolken van energie) worden gerepresenteerd door de hemellichamen Neptunus en de Maan, alsook de Aartsengelen Metatron en Gabriel.

 

Metatron-Neptunus is de Heerser van de zee en het is doormiddel van Gabriel-de Maan dat er vorm wordt gegeven aan deze zee en dat de getijden ervan worden bepaald.

 

Er wordt ons een zee aan mogelijkheden geschonken doch het is aan ons om er iets mee te doen, het is aan ons om in deze zee van mogelijkheden het gewenste landschap te vinden, ons leven te organiseren naar wens en een liefdevolle relatie aan te gaan met alles en iedereen.

 

Het is aan ons om voort te varen naar het eiland van onze dromen, waar het landschap naar wens aangepast steeds vol van plezierige ontmoetingen kan zijn en het leven een droom die werkelijkheid wordt.

 

En met deze dromerige woorden heeft de leer der Engelen zich weer een beetje meer gemanifesteerd op Aarde wat aantoont dat sommige dromen waar worden als we er maar genoeg tijd en aandacht aan geven en we met liefde en doorzettingsvermogen verdergaan tot en met het glorieuze moment dat het doel bereikt is, de schat gevonden en tot leven gebracht en we de enorme rijkdom die we zodoende vergaart hebben kunnen delen met de wereld.

 

 

 

 

De Sefirah Jesod en De Maan

 

De Sefirah Jesod en de Maan staan in verband met het ons onderbewuste en onze de dromen.

 

Net zoals de Zon zorgt de Maan ervoor dat we in goede gezondheid blijven. Zij zorgen ervoor dat alle gegevens op een correcte manier verwerkt worden.

 

De maan zorgt ervoor dat we dromen. De maan is het onbewuste en onbegrijpelijke van ons wezen, het is daarom dat haar boodschappen soms heel gek over kunnen komen.

 

De maan zorgt ervoor dat we alles wat we nog niet begrepen hebben in onze dromen en in ons leven word verwerkt.

 

Dromen zijn een mengeling van verleden en toekomst, alles begint als een droom waarna het werkelijkheid wordt.

 

Jesod de maan is het vrouwelijke en ontvankelijke in de mens, het is zij die alle andere krachten ontvangt en integreert in ons wezen en het zijn wij die hier iets mee kunnen doen en zodoende de Zon (het bewuste) en de Maan (het onderbewuste) verenigen waarna wij onze mooiste dromen waar kunnen maken en onze taak volbrengen.

 

 

 

 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 7