Engel Achaiah en de Sephiroth Netzah en Hod

Geschreven door Fengo Jabamiah   

 

Beschermengel ACHAIH heeft dankzij haar nummer alles te maken met de Sefirah Netzah en de planeet Venus.

 

Doch het pad waarop Engel Achaiah ons begeleid gaat van de Sefirah Kether naar de Sefirah Hod wat er voor zorgt dat wij de boodschap van de liefdevolle koning in onszelf (Neptunus) naar buiten kunnen brengen op een intellectuele en liefdevolle wijze (Mercurius en Venus)

 

Venus is de schoonheid, Venus is al het mooie dat we kunnen zien voelen en ervaren. Venus is het licht van Hochmah wat bijna afgezakt is in het vlees, in de mens zijn realiteit.

 

Het licht, de dromen en de gevoelens dringen dankzij Venus het intellect, het verstand van de mens binnen en geven zaden die in Hod, Mercurius vrucht zullen dragen. Dit zijn zaden van liefde en creativiteit die door middel van kunst, muziek en allerlei andere mooie en fijne dingen tot bloei komen en de schoonheid van Venus representeren in onze realiteit.

 

De energie van de Venus en de Sefirah Netzach is de energie van alles wat mooi is, alles wat fijn is, alles wat genot en vreugde brengt.

 

Venus is het paradijs op aarde maar pas op in dit paradijs moet men niet overdrijven en proberen in het midden te blijven.

 

De energie van Venus is een erotische en levenslustige energie,

die je het leven en de heerlijkheid ervan doet waarderen.

Venus kan je verliefd maken op het leven.

 

 

 

 

De Sefirah hod en de Planeet Mercurius

 

De Sefirah Hod zorgt er doormiddel van de planeet Mercurius  voor dat we kunnen communiceren, praten, en zo onze ideeën, gevoelens, het gene wat we willen, kunnen delen en verwezenlijken samen met de anderen om ons heen.

 

De Sefirah Hod en de Planeet Mercurius zorgen voor het contact met het hoogste in onszelf. Mercurius is de verbinding tussen boven en beneden. Hier komen alle vorige krachten tezamen en zorgen ervoor dat de mens die ook werkelijk kan gebruiken en uiten doormiddel van praten schrijven en elke andere vorm van communicatie.

 

Als we weten dat al het vorige, al de vorige Sephiroth en alle krachten die er uit voortkomen, deze communicatie dit praten hebben veroorzaakt dan kunt u zich misschien voorstellen wat praten kan veroorzaken.

 

Ik raad u dus aan met kritiek en negatief gepraat voorzichtig om te gaan omdat elk woord zijn resultaat heeft. Mercurius is de laatste representant van de goddelijke wet van actie reactie, de kracht van Mercurius zorgt ervoor dat wij die wet begrijpen en zorgt dan ook voor vele Schrijvers, Filosofen, Mensen die deze natuurwetten en krachten proberen te beschrijven hier worden de Droomzaden van Venus in woorden en plannen omgezet.

 

Dankzij de planeet Mercurius en de Sefirah Hod kunnen wij het leven en de krachten die daarin werkzaam zijn begrijpen en weten wanneer wij moeten zaaien, water en warmte geven, laten groeien en bloeien, oogsten en weer opnieuw zaaien.

 

Mercurius is de grote cultivator, de landbouwer en handelaar die van één plant honderd planten kan maken.

 

Met de kracht van Mercurius kunnen wij alles wanneer wij leren op een juiste wijze gebruik te maken van onze mensenkennis en onze communicatieve vaardigheden.