Engel Cahetel en het Pad van Kether naar Jesod

Geschreven door Fengo Jabamiah   

 

Beschermengel CAHETEL heeft dankzij Zijn cijfer alles te maken met de Sefirah Hod ins ons innerlijk. De uiterlijke manifestatie van deze Sefirah is de planeet Mercurius welke ons toestaat steeds in de waarheid te zijn en deze waarheid te verkondigen op een bekwame wijze.

 

Het pad waarop Beschermengel CAHETEL ons begeleid gaat van de Sefirah Kether naar de Sefirah Jesod. Deze Sefiroth (draaikolken van energie) worden gerepresenteerd door de hemellichamen Neptunus en de Maan, alsook de Aartsengelen Metatron en Gabriel.

 

Metatron-Neptunus is de Heerser van de zee en het is doormiddel van Gabriel-de Maan dat er vorm wordt gegeven aan deze zee en dat de getijden ervan worden bepaald.

 

Er wordt ons een zee aan mogelijkheden geschonken doch het is aan ons om er iets mee te doen, het is aan ons om in deze zee van mogelijkheden het gewenste landschap te vinden, ons leven te organiseren naar wens en een liefdevolle relatie aan te gaan met alles en iedereen.

 

Het is aan ons om voort te varen naar het eiland van onze dromen, waar het landschap naar wens aangepast steeds vol van plezierige ontmoetingen kan zijn en het leven een droom die werkelijkheid wordt.

 

En met deze dromerige woorden heeft de leer der Engelen zich weer een beetje meer gemanifesteerd op Aarde wat aantoont dat sommige dromen waar worden als we er maar genoeg tijd en aandacht aan geven en we met liefde en doorzettingsvermogen verdergaan tot en met het glorieuze moment dat het doel bereikt is, de schat gevonden en tot leven gebracht en we de enorme rijkdom die we zodoende vergaart hebben kunnen delen met de wereld.

 

 

 

 

De Sefirah Jesod en De Maan

 

De Sefirah Jesod en de Maan staan in verband met het ons onderbewuste en onze de dromen.

 

Net zoals de Zon zorgt de Maan ervoor dat we in goede gezondheid blijven. Zij zorgen ervoor dat alle gegevens op een correcte manier verwerkt worden.

 

De maan zorgt ervoor dat we dromen. De maan is het onbewuste en onbegrijpelijke van ons wezen, het is daarom dat haar boodschappen soms heel gek over kunnen komen.

 

De maan zorgt ervoor dat we alles wat we nog niet begrepen hebben in onze dromen en in ons leven word verwerkt.

 

Dromen zijn een mengeling van verleden en toekomst, alles begint als een droom waarna het werkelijkheid wordt.

 

Jesod de maan is het vrouwelijke en ontvankelijke in de mens, het is zij die alle andere krachten ontvangt en integreert in ons wezen en het zijn wij die hier iets mee kunnen doen en zodoende de Zon (het bewuste) en de Maan (het onderbewuste) verenigen waarna wij onze mooiste dromen waar kunnen maken en onze taak volbrengen.