Engel Lelahel, de Levensboom en de Planeten

Geschreven door Fengo Jabamiah   

 

Beschermengel Lelahel is de zesde serafijn en heeft dan ook alles te maken met de zesde Sefirah van de levensboom die Tifaret genoemd word. Doch Engel Lelahel begeleid ons op het pad van de Sefirah Kether naar de Sefirah Netzah en schenkt ons zodoende de krachten van Neptunus, de Zon en Venus zodat wij in samenwerking met het goddelijke in ons zelf (Neptunus) vanuit volledig zelfinzicht en zelfbewustzijn (de Zon) steeds voor het mooiste en het beste in ons zelf kunnen kiezen (Venus) en dit zodoende naar bovenhalen vanuit ons zelf.

 

Ook schenkt Lelahel ons de mogelijkheid om onze keuzes in de uiterlijke wereld in overeenstemming te laten zijn met onze innerlijke visie, zodoende staat hij ons toe om steeds te handelen naar de meest verheven idealen die wij in ons dragen en om met liefde en onderscheidingsvermogen steeds de juiste keuzes te maken.

 

Dit vergt geduld en liefde en deze geduldige liefde waarmee alles voorbereid en afgewerkt kan worden brengt ons naar de volgende Beschermengel die de geheimen van Venus en de Sefirah Netzah een beetje meer zal ontsluieren en ons kan tonen hoe wij vanuit het beste in onszelf naar het beste voor ons allen kunnen gaan.