Engelen van de DierenriemEngel Mihael: De liefde die steeds in jezelf begint

Geschreven door Michy   

 

In liefde ben ik met je, in de eenheid van 't moment, in de liefde die je uitstraalt doch die steeds diep in 't eigen innerlijk begint. Diep in jou is de kennis en de wijsheid van wie jij waarlijk bent, van de vonk der liefde die je terugvoert naar de bron, de bron die houdt van al wat is. In wezen ben jij liefde, dit is de trilling die primeert, het is de trilling waar je je het meest thuis in voelt daar er in werkelijkheid niets anders is. Elke andere trilling is slechts liefde op zoek naar zichzelf, het is door ervan af te wijken dat ze ook teruggevonden wordt. Liefde voor jezelf en de wereld om je heen is wat de mooiste geschenken brengt, 't is wat de mens gelukkig maakt daar niemand te lang zonder liefde kan. Men kan pretenderen dat het lukt, doch zonder liefde verliest de wereld haar schijn. Nochtans is liefde niet iets dat in de uiterlijke wereld haar oorsprong kent, het is een afstemming op de trilling die diep in jezelf begint.

 

Gun je jezelf genoeg liefde zodat deze in je uiterlijke wereld haar reflectie vindt? Hou je genoeg van jezelf of zijn er toch nog puntjes om aan te werken zonder dat je hiervan je uiterlijke wereld beschuldigen moet? Woont je innerlijke geliefde in vrede met je diep in je hart? Erken je hem/haar en maakt dit de dialoog in je gedachtenwereld vredig alsook harmonieus? Heb je genoeg vrede in jezelf om je zielsverwant te ontmoeten op het aardse vlak? Moest dit proces niet eerst vanbinnen in jezelf beginnen, hoe zie jij het dan? Denk je dat het mogelijk is jezelf in gedachten te kleineren en toch steeds liefdevol te zijn naar anderen toe? Denk je dat het mogelijk is een balans te vinden in je uiterlijke wereld wanneer je jezelf deze niet op innerlijk vlak gunt? Wat betekent liefde voor je en hoe beleef jij deze trilling liefst? Hoe kan je deze verhogen tot ze wonderen in je leven brengt? Kan jij zoveel van jezelf houden dat je 't ook op elk moment naar heel je wereld uitstralen kan?

 

Ik ben de engel van de liefde, 't is daarom dat ik je deze vragen stel. Ik schenk de opoffering en ook de vrede aan al wie in 't innerlijk de eigen geliefde vinden wil. Het vergt moed en ook lef om zo diep naar binnen te durven kijken, het vergt een open hart om de waarheid van wie jij waarlijk bent te kunnen aanschouwen. Steeds ben ik met je om je deze lessen te leren, wetende dat 't liefde is die de hoogste wijsheid bevat. De liefde die je uitstraalt heeft een invloed op eenieder die je ontmoet, onderschat dus nooit je eigen kunnen en de wonderlijke alchemie die in 't eigen innerlijk begint. Niets komt ooit van buitenaf naar je toe, steeds is de oorsprong te vinden in de bron diep in jezelf. Vertrouw deze bron, vertrouw je eigen krachten, vertrouw je hoogste trilling en waar ze je toe leiden kan. Steeds zal je fijnste gevoel je tonen welke weg best te begaan, je trilling zal je leiden waardoor 't hart steeds meer openbloeien kan. In liefde ben ik met je om de hoogste trilling in jezelf te ontdekken, roep me aan ik ben er steeds, Mihael is wie ik ben.

 

 

Affirmaties

 

* In liefde kijk ik naar wie ik ben

* In liefde luister ik naar mijn hart

* Daar waar ik vrede voel is alles goed

* In vrede blijft mijn trilling hoog

 

Gebed

 

Ik dank je

Mihael

dat jij me

toont waar

liefde woont

 

jij leert me

kijken met

mijn hart

waardoor alles

in de buitenwereld

reflecteert

 

ik weet dat

wanneer ik

met mezelf

in de liefde ben

mijn wereld ook

vol liefde is

 

in stilte

luister ik naar

de stem van

mijn hart en

handel hier

ook graag naar.

Amen

 

Ervaringen met Engel Mihael

 

Tijdens de periode waarop Mihael regeert wordt onze aandacht getrokken naar de liefde, maar ook naar hoe liefde steeds in onszelf begint. Wanneer onze innerlijke dialoog niet liefdevol blijkt te zijn, zullen we ook moeilijk ware liefde in onze uiterlijke wereld kunnen waarnemen. Onze gedachten creëren wat er zich in ons leven zal afspelen, het brengt de trilling op gang waarlangs onze realiteit zich zal ontvouwen. Alles begint dus steeds in ons innerlijk, hoe we onszelf bekijken en de gedachten die we koesteren, zowel over onszelf, anderen en onze wereld. Zijn deze gedachten lieflijk en zacht, kunnen ze de dualiteiten des levens doorstaan zonder dat we onszelf beginnen vullen met negativiteit? Zijn we ons bewust van wat er in en om ons heen gebeurt, van de trillingen die door onszelf bepaald en tot stand gebracht worden? Zijn we bewust van de oorspronkelijke bron der liefde die in ons huist en steeds ter onzer beschikking staat indien we in waarheid naar onze wereld kunnen kijken? Indien we ons comfortabel kunnen voelen met deze liefdesengel die planetair van de Zon naar de Maan reist zouden we wel eens aangenaam verrast kunnen worden door het ontwaken van de kundalini, de opgerolde slang die haar slaperige hoofd naar boven steekt, klaar om je alles te leren over pure liefde en de effecten die hierdoor bewaarheid kunnen worden. Doch vergeet niet: alles begint steeds eerst in jezelf en de liefde waarmee jij waarnemen kan.

 

Voor de liefhebber astrologie:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fysieke invloed: 18 tot en met 22 november

Emotionele invloed: 24 februari ~ 8 mei ~ 22 juli~ 5 oktober ~ 16 december

Sephiroth op Levensboom: Van Tiphereth naar Yesod

Planetaire invloeden: Zon ~ Maan

Graden op zodiak: 25°30' Schorpioen ~ 0°30' Boogschutter

Sterrenbeeld: Schorpioen/Boogschutter

Element: Water/Vuur

Mihael werkt onder leiding van Aartsengel: Rafael

 

Steen die kan helpen om met deze engelenkrachten te werken: Celestijn of Seleniet.

Deze steen zal tijdens de hele cyclus hetzelfde blijven zodat hij opgeladen kan worden met elke engelenkracht.

 

Hoe met deze channeling werken?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elke channeling brengt vele inzichten wanneer ze gedurende die 5 dagen dagelijks gelezen wordt. De affirmaties kunnen op mooie papiertjes overgeschreven worden die je op verschillende plaatsen in je huis legt waar je ze regelmatig ziet alsook herleest en zo aan de transformaties herinnerd wordt. Het gebed kan best zowel 's morgens als 's avonds opgezegd worden, meerdere keren kan natuurlijk ook. Engelen zijn er steeds om ons te helpen, roep hen aan en ze zullen je leiden.