Engel Nanael: Het naar binnen keren

Geschreven door Michy   

 

In liefde ben ik met je, in de stilte van het moment, in de vrede die je kan voelen in je hart wanneer jij je ogen sluit. Ik breng een tijd voor reflectie en contemplatie, om eens diep naar binnen te gaan, om de innerlijke stem te horen die dat wat pijn doet weer zinnig maakt. Soms kijkt men teveel naar al wat fout gaat en luistert men enkel naar wat een ander zegt, men vergeet om de stilte en de rust te nemen die 't denken verandert naar een gevoel van vrede met dat wat is. Zolang men zich enkel op de uiterlijke wereld fixeert met al haar problemen, tekortkomingen en verantwoordelijkheden vergeet men 't zachte innerlijke stemmetje dat vrede brengen kan, daar stress en vrede helemaal niet samen kunnen gaan. De mens heeft tijd nodig om deze vrede te kunnen bereiken, gewoon door regelmatig naar binnen te gaan, 't is zo dat men de oplossing voor heersende obstakels ontdekt waardoor men zijn pijl gericht naar 't gewenste doel schieten kan.

 

Wie enkel naar de buitenwereld kijkt zonder af en toe eventjes bewust naar binnen te gaan, die voelt zich algauw een slachtoffer des levens, die voelt zich algauw teneergeslaan. Een mens zijn kracht zit steeds vanbinnen, daar dit is waar elk antwoord huist, een antwoord dat slechts gehoord kan worden door hem die de vrede en stilte binnengaat. Het leven geeft veel te veel stress en indrukken die die maar moeilijk te verwerken zijn. Zo krijgt de mens depressies en ook burnout, zo ook voelt men diepgaande onzekerheid. Men wordt zo onzeker en zo verward dat men 't plaatsje diep vanbinnen vergeet waar altijd vrede heerst, het plaatsje dat steeds op elk moment toegankelijk is, waar men nieuwe positieve inspiraties ontvangen kan.

 

Geen enkel mens is gebonden aan uiterlijke verschijningsvormen, 't hangt er enkel van af waarop men de focus richt. Te midden van de stress in 't dagelijkse leven of vanuit de diepte in zichzelf waar elk antwoord leeft. De keuze is aan ieder mens, de wijsheid is 't gevolg van de keuze die men maakt. In vrede leven is een mogelijkheid wanneer men tijd neemt om even met zichzelf te zijn, om in liefde en respect elke dag even naar binnen te keren, naar 't plaatsje waar de diepste droom blijft huizen tot je bereid bent om te luisteren naar de weg die hij je wijzen zal. Een leven lang kan de mens verstrikt blijven in d'illusie van de uiterlijke wereld en de verantwoordelijkheden voor een ander die dit met zich brengt. Doch wie dagelijks ook naar binnen keren kan, die wordt kapitein over zijn eigen bestaan. Die paaft zijn weg naar gelang de eigen individualiteit, die maakt zijn eigen lotsbestemming waar. In liefde ben ik er om je deze lessen te leren, in vrede sta ik steeds voor je klaar, Nanael is mijn naam.

 

 

Affirmaties

 

* In vrede en liefde keer ik graag naar binnen

* Zo word ik me bewust van de trilling die ik kies

* Ik weet dat er voor alles een antwoord in me huist

* Elk antwoord wordt gevonden wanneer ik in vrede naar binnen keer

 

Gebed

 

Ik dank je

lieve Nanael

dat jij me

bewustzijn

brengt van de

vredevolle kracht

die in me huist

 

jij toont me

hoe ik door

dagelijkse stilte

heel makkelijk

naar binnen

keren kan

 

binnen in

mezelf vind ik

de plaats

waar altijd

vrede heerst

 

de plaats waar

vrede heerst en

waar ik steeds

mijn antwoorden

vinden kan

 

ik dank je

lieve Nanael

dat jij me

bewustzijn

van deze

uitzonderlijke

krachtplaats

schenkt.

 

Deze engel uit het rijk der Vorstendommen is de 53ste in het koor van 72 engelen en regeert zodiakaal over ons bestaan van 13 tot en met 17 december. Uiteraard kan hij ook op andere momenten opgeroepen worden. Van nature is zijn invloed tijdens deze periode extra sterk.

Steen die kan helpen om met deze engelenkrachten te werken: Celestijn of Seleniet.

Deze steen zal tijdens de hele cyclus hetzelfde blijven zodat hij opgeladen kan worden met elke engelenkracht.

 

Hoe met deze channeling werken?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elke channeling brengt vele inzichten wanneer ze gedurende die 5 dagen dagelijks gelezen wordt. De affirmaties kunnen op mooie papiertjes overgeschreven worden die je op verschillende plaatsen in je huis legt waar je ze regelmatig ziet alsook herleest en zo aan de transformaties herinnerd wordt. Het gebed kan best zowel 's morgens als 's avonds opgezegd worden, meerdere keren kan natuurlijk ook. Engelen zijn er steeds om ons te helpen, roep hen aan en ze zullen je leiden.