Gevurah vijfde Sefirah van de Levensboom

Geschreven door Fengo Jabamiah   

Gevurah of Geburah , is de vijfde sfeer en staat dus in verband met de vijven, 5 als het getal en de taak van de mens.

De Sefirah Geburah is een centrum van hevige activiteit en dus vuur maar is tegelijkertijd ook het water van Beriah de tweede wereld van de Levensboom. Doch Sefirah Geburah staat ook onder de leiding van de Sefirah Binah de welke het element lucht toevoegt waarna wij dankzij de mengeling van al deze krachtige elementen die de Sefirah Gevurah ons steeds schenkt, met wilskracht (vuur) liefde (water) en intelligentie (lucht) en aan het werk kunnen gaan.

We kunnen de Sefirah Gevurah als een rode zee van gevoelens en emoties zien, een zee van verlangens en dromen een rode zee van wijn of van bloed, van feest of van oorlog een zee van energie, een zee van lucht die ons hart harder doet slagen, de zee van het bloed dat door onze aderen stroomt wanneer wij iets zeer sterk verlangen. Het is de grote zee der liefde die zich in ons bevindt en de zee der mogelijkheden die ons alom aanwezig omringt.

De Sefirah Gevurah zorgt ervoor dat de krachten van alle voorgaande Sephiroth de persoonlijkheid binnen dringen. In de vorige sferen waren deze energieŽn nog maagdelijk maar hier komen zij in synthese bij elkaar in een sterke kracht die zich op alle niveaus manifesteert.

De Sefirah Geburah staat in verband met de planeet Mars

De planeet Mars zorgt voor veel energie die zowel geestelijk, gevoelsmatig als uiterlijk gebruikt kan worden, voor sport of werk, ook werk aan onszelf, want de energie van Mars zorgt er voor dat de resultaten van ons willen, onze liefde, ons denken en ons doen zich manifesteren.

Dit kan ons woedend maken of juist kracht en vrede geven.

De resultaten van deze Mars energie kunnen zich manifesteren als hevige gevoelens.

Deze gevoelens zorgen voor vrede of voor oorlog in onszelf en om ons heen. Een oorlog tegen al het gene wat niet juist is in onszelf, een oorlog tegen al onze innerlijke monsters, al onze angsten en zorgen en de resultaten die zij tewerkstellen in ons leven.

Mars is de strijder die ons kan bevrijden van al onze negatieve eigenschappen.

Dankzij de krachten van de Sefirah Gevurah en de planeet Mars komen wij tot het besef van het gene wat onze manier van gedragen veroorzaakt en worden wij ons bewust van de wet van oorzaak en gevolg.

De Engelen die vanuit de Sefirah Geburah werken schenken de kracht om innerlijke veranderingen te verwezenlijken die de gewenste uiterlijke resultaten te voorschijn toveren en visa versa..