Hesed vierde Sefirah van de Levensboom

Geschreven door Fengo Jabamiah   

Hesed is de vierde Sefirah van de Levensboom en heeft dan ook alles met de de vieren te maken, de 4 azen, de 4 elementen, de 4 windrichtingen, de 4 werelden van de Levensboom, de 4 letters van de naam van God en natuurlijk het Vieren zelf, het Vieren van het leven in de paradijselijke wereld van onze dromen.

Hesed is de aarde waarin de Sephiroth Kether, Hochmah en Binah zich wortelen, het is de creatie van wilskracht, liefde en intelligentie die zorgt voor een paradijs, een droom. Dit paradijs, deze aarde is een aarde van water, een paradijs van liefde. Hesed is zowel de vrucht van de van de eerste 3 Sephiroth als het zaad van een nieuwe wereld een droomwereld die realiteit kan worden als men de krachten van Jupiter goed gebruikt.

In de Sefirah Hesed word de mengeling van wilskracht, liefde en intelligentie meer realiteit, hier doen we alles met plezier en geeft het leven ons vreugde en genot. Alles gaat goed we hebben geluk zolang we niet overdrijven en te veel gebruik maken van dit geluk.

Hesed is de eerste aarde, het paradijs, hier is alles in overvloed en is men vrij om van het leven te genieten zonder limiet.

De Sefirah Hesed werkt met de energieŽn van de planeet Jupiter.

De kracht van Jupiter is de kracht van het geluk, want wanneer men doet wat men wil met liefde en het ook nog eens juist en nuttig is voor de anderen, dan kan men alleen maar geluk en rijkdom vinden.

Jupiter zorgt ervoor dat alle krachten in de Kosmos je helpen om je doel te verwezenlijken. Met Jupiter krijg je een duwtje in de rug, wat alles in je leven vergemakkelijkt. In een keer lijken alle sterren voor je te schijnen, Hier komt het licht van de Sefirah Hochmah terug en vult de mens met liefde en positiviteit.

Ja Jupiter zorgt voor positiviteit, vreugde, gelukkig zijn. Men moet wel oppassen zich niet teveel te laten gaan in het paradijs van Jupiter en weten dat elke vrucht die men eet zijn reactie, zijn resultaat zal laten blijken.

De Sefirah Hesed is de aarde van Atziluth, de eerste wereld van de Levensboom

en het vuur, het zaad van Beriah, de tweede wereld van de Levensboom.