Engelen van de DierenriemWerken met Engel Vehuiah

Geschreven door Michy   


De liefdevolle serafijn Vehuiah luidt het begin van deze cyclus in. Als eerste der 72 engelen brengt ze ons de wilskracht en de moed om aan nieuwe projecten te beginnen. Het volgen van deze cyclus is ook de start van een nieuw project daar we hier aan het begin van een jaar staan waarin we vele waardevolle inzichten zullen verkrijgen over wie we werkelijk zijn, hoe we met de engelenkrachten kunnen werken en ze integreren in onze innerlijke werkelijkheid als een waardevolle stap op weg naar meesterschap. In ons innerlijke landschap en daarom ook in ons materiële lichaam beschikken we over 72 filosofische huizen. Elk filosofisch huis wordt geregeerd door één der engelen. Daar elke engel aanwezig is om ons een bepaalde deugd te helpen meester maken is elk van onze filosofische huizen ofwel gevuld met licht ofwel duister. Wanneer we ons een bepaalde deugd reeds eigen hebben gemaakt is het corresponderende huis gevuld met licht. Wanneer we een bepaalde kracht of deugd nog te verfijnen hebben is dit filosofische huis eerder in duisternis gehuld en zal de betreffende engel via channeling, affirmaties en gebed helpen om ook deze deugd onder de knie te krijgen. Wanneer we het licht in alle 72 filosofische huizen ontstoken hebben is meesterschap bereikt daar ons innerlijk landschap dan volledige verlichting kent. Het werken met sommige engelen zal makkelijker vallen dan het werken met andere, al naar gelang welke deugden reeds in de innerlijke huizen ontwikkeld zijn. Zo dansen we in dit jaar van de ene engel naar de andere die ons op een speelse en eenvoudige wijze de stappen naar meesterschap aanleert. Vrees niet wanneer de lessen tijdens de periode van een bepaalde engel wat moeilijker vallen, de volgende engel brengt toch weer een nieuwe energie die de lessen weer makkelijker maakt. Zo leren we tijdens deze cyclus om knoopjes en obstakels in ons trillingsveld te overwinnen waardoor we ondeugden - die uit het diepste van ons onderbewustzijn komen - beginnen te transformeren tot deugden. Lieflijk doch vol vurige wilskracht staat Vehuiah ons bij met elk nieuw project waarmee we van start gaan. Ze spoort ons aan om op speelse wijze van het leven te genieten, doelen te stellen en er vol vreugde mee van start te gaan. Moge deze reis door de engelenwereld je volledig bekoren als het boeiende avontuur dat het bedoeld is te zijn, waardoor je innerlijke wereld zich ontvouwt als een map die de weg wijst naar je grote innerlijke schat, een schat die bestaat uit 72 gouden sleutels, eentje voor elke deugd die je jezelf nu eigen maken kan. In liefde, Michy xxx


Voor de liefhebber astrologie:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Engelenkracht: Serafijn
Fysieke invloed: 21 tot en met 25 maart
Emotionele invloed: 9 januari ~ 21 maart ~ 3 juni ~ 17 augustus ~ 30 oktober
Intellectuele invloed: dagelijks van 00u00 tot en met 00u19
Sephira op Levensboom: Van Kether naar Hochmah
Planetaire invloeden: Neptunus ~ Uranus
Graden op zodiak: 29.30 ~ 4.30 Ram 
Sterrenbeeld: Ram
Element: Vuur
Vehuiah werkt onder leiding van Aartsengel: Metatron 


Je engel aanroepen doe je steeds door haar naam in drie lettergrepen uit te spreken:

VE
VEHU
VEHUIAH

Eerst adem je in, dan spreek je de eerste lettergreep uit: VE. Dan adem je weer in en spreek je de twee lettergrepen uit: VEHU. Een derde keer adem je weer in en spreekt nu de engel's gehele naam uit: VEHUIAH. Laat de klanken van haar naam zo lang mogelijk doorklinken. Voel hoe haar energie door je lichaam stroomt en je hele wezen vult met vreugde. Nadat je de naam op deze wijze hebt uitgesproken adem je nog een keer in om de essentie die is vrijgekomen door het uitspreken van de naam tot je te nemen waardoor je de liefdevolheid van de engel tot je neemt.

Wanneer je contact met je engel wil maken kan het hulpzaam zijn om je even af te zonderen in stilte, een groot glas water te drinken en een kaarsje te branden, want kaarsjes trekken engelen aan. Stel dan de vragen die door je hoofd gaan, bid of mediteer... Doe dat wat voor jou het beste voelt. Dank voor en na je gesprek, je vraag of je gebed de engel voor zijn aanwezigheid en weet, vertrouw dat alles verhoord zal worden wanneer het komt uit de puurheid van het hart. Weet dat elke vraag aan je engel steeds begrepen en beantwoord wordt. Kijk uit naar de veranderingen, de liefdevolle nieuwe situaties en kansen die je kant uitkomen.